Dulciuri romane

Mulţi dintre romani nutreau o adevărată pasiune pentru dulciuri (dulcia), fie produse de patiserie (cumpărate de la brutari), fie mai ales cele făcute acasă. Ingredientele principale erau laptele, mierea şi ouăle, dar şi ingrediente precum piperul, migdalele, chiminul, anasonul şi brânza. Existau felurite tipuri de dulciuri, de la cele servite calde, la cele îngheţate, de cele mai sofisticate forme şi consistenţe. Reţetele purtau de obicei numele bucătarului care le-a inventat. Tortul onomastic vine tot de la romani, când o prăjitură specială (libum) era oferită de sărbătorit divinităţilor, respectiv geniului său protector.

Acest articol a fost publicat în Stiati ca... și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>