Terci dacic

Analizele seminţelor carbonizate din diverse tipuri de vase descoperite în aşezări şi fortificaţii dacice permit reconstituirea, ipotetică până la un punct, a alimentaţiei dacilor. Una din reţete, de la Grădiştea de Munte dar, cu mici variaţii, şi de pe alte situri, este un terci cu următoarea compoziţie: grâu (ca. 45%), mei (ca. 27%), linte (21%), orz (6%) şi boabe de muştar. Se consuma probabil cu carne (friptă), grăsimi animale, sau lactate. (vezi Liliana Suciu, Indicii pentru reconstituirea vieţii cotidiene din aşezările dacice. Aspecte ale alimentaţiei, în Studii de istorie antică, 2001, p. 159-177).

Acest articol a fost publicat în Stiati ca... și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>